Un an de existență a blog-ului NOVIT

BlogMâine se împlinește exact un an de când am publicat primul post pe blog-ul NOVIT. Pe 5 noiembrie 2009, la doar câteva săptămâni de la re-lansarea website-ului NOVIT, am decis să avem și blog.

Situl era, pe vremea aceea, ca și acum de altfel, neterminat. Aveam și avem încă, o mulțime de pagini pe care nu am scris text. Nu, nu ne-a fost lene și nici nu am dus lipsă de inspirație – dacă ar fi fost așa, nici blog-ul nu ar fi supraviețuit mult.

Pur și simplu blog-ul a acaparat atenția noastră și a vizitatorilor. Am avut atât de mult succes cu blog-ul, încât în momentul ăsta dezbatem dacă să-l mutăm pe pagina principală, iar restul paginilor din meniu să le condensăm în câteva pagini de descriere sumară.

Să vedem însă niște date:

 • 145 de post-uri, o medie de 2,8 post-uri pe săptămână.
 • programul regulat de postare: lunea, marțea și joia.
 • ziua cea mai aglomerată: un pic peste 500 de hit-uri.
 • 2,16 pagini / vizită.
 • timp petrecut pe pagină: 1:44.

Primele pagini ca număr de vizite, după pagina pricipală și cea de Contact:

 1. Concept.
 2. (I)relevanța testelor psihologice la angajare.
 3. Echipa.
 4. Motivarea angajaților pe timp de criză.
 5. Cum să-ți negociezi salariul.

Strategia noastră, de a avea un site dinamic, destinat antreprenorilor, managerilor și freelancerilor, pe care să scriem conținut valoros pentru vizitatori, plus o prezență activă în social media, s-a dovedit a fi foarte bună. Deși cea mai mare parte din clienți (80%) sunt obținuți prin recomandări directe, blog-ul este metoda prin care i-am obținut pe ceilalți 20%.

Momentul de satisfacție maximă a fost atunci când discutam cu un posibil client, m-am recomandat și am spus și numele companiei. Iată continuarea discuției:

El: – A, am auzit de voi.
Eu: – Da? De unde? (crezând că am fost recomandați de un alt client)
El: – De pe Internet, am citit blog-ul!

Fiind oarecum legată de blog, aș menționa și prezența în social media – pe LinkedIn și pe Twitter. Încă analizăm posibilitatea de a avea și cont pe Facebook.

Cât despre planurile de viitor – intenționăm să păstrăm în mare formatul blog-ului, poate cu ceva variațiuni de tematică (nu doar IT și HR, ci și legal, comunicare, marketing și așa mai departe).

Ceea ce este sigur este că vom continua să scriem aici pe teme interesante pentru afacerile mici și mijlocii. Așa că nu uita să ne vizitezi zilnic sau abonează-te la RSS sau prin email!

Dacă ai sugestii despre teme pe care am putea să le abordăm în viitor, scrie un comentariu mai jos. Pentru alte probleme, contactează-ne!

Image credit: Maria Reyes-McDavis.

TwitterFacebookLinkedInGoogle ReaderGoogle BookmarksYahoo MessengerYahoo MailGoogle GmailShare

Related posts:

 1. Primul post pe blog-ul NOVIT! Doi-zece, doi-zece! Is this thing on? Bine ai venit pe...
 2. Blog Aceasta este pagina blogului NOVIT. Dacă vedeți textul ăsta în...
 3. NOVIT susține proiectul Euko Nu mi se întâmplă foarte des să recomand un produs...
 4. Un nou serviciu web gratuit NOVIT: MyIP Astăzi a venit vremea să public un serviciu web gratuit...
 5. Primul proiect Bitcoin al NOVIT Consider că sistemul bancar actual nu mai face față nevoilor...

Ovidiu

Ovidiu Constantin este Partner / IT Operations Lead. Cu o experiență de peste 8 ani în securitate IT, project management și managementul companiilor, pe lângă operațiunile IT ale NOVIT, se ocupă de parteneriate, strategii și dezvoltarea afacerii.

5 responses to “Un an de existență a blog-ului NOVIT”

 1. Dan S

  Salut Ovidiu,

  Uite o idee despre un posibil subiect de abordat pe blog-ul tau personal sau aici.
  De vreo doua luni particip la intalnirile unui grup numit PyBucuresti, format din pasionati de Python.
  O data la doua saptamani, PyBucuresti organizeaza un “Coding Dojo” ceea ce inseamna ca se doreste realizarea unui proiect in Python; se lucreaza intr-un regim simplu – stam intr-o sala cu videoproiector si fiecare participant lucreaza 5 minute la un feature, un altul sta langa el si actioneaza pe post de consultant, apoi se trece la urmatorul participant.

  Proiectele la care am lucrat pana acum au fost succesiv din ce in ce mai challenging. Am inceput cu un photo gallery simplut, apoi am trecut la un joc de tetris facut in PyGame, acum ne-am hotarat sa participam la concursul Google AI Challenge cu un algoritm competitiv care sa iasa pe locul 1 – hopefully :)

  Urmatoarea intalnire va avea loc luni, 8 noiembrie 2010, la ora 19:00, la sediul “Eau de Web”.

  Mai multe informatii aici:
  http://pybucuresti.grep.ro/

  -Dan Serban

 2. Ovidiu Constantin

  Dan, sună foarte interesant. Dacă-mi fac curaj să mai îmi aduc aminte bruma de Python pe care o știam, poate vă fac o vizită.

 3. alina_popescu

  La multi ani! La cat mai multe postari interesante, sa avem ce recomanda mai departe, ca tare meritati :)

 4. Ovidiu Constantin

  Mulțumim mult!

 5. Ovidiu's Box » Un an de existență a blog-ului NOVIT

  [...] Mâine se împlinește un an de când am publicat primul post pe blog-ul NOVIT! Am publicat câteva date și concluzii, într-un post aniversar: Un an de existență a blog-ului NOVIT! [...]

Leave a Reply

Categorii

Pe Twitter

Nu vezi caracterele românești?

ăâîșț

Pentru utilizatorii de Windows. Pentru ca diacriticele să fie afișate corect, instalează Actualizarea de fonturi corespunzătoare extinderii Uniunii Europene. Mai multe detalii sunt disponibile aici.